Nieuws

Hier lees je de laatste nieuwsberichten over Vaders Voor Lezen.

Einde campagne Vaders Voor Lezen

Einde campagne Vaders Voor Lezen

In 2014 en 2015 voerde de Leescoalitie de campagne Vaders Voor Lezen. Overal in het land vonden bijzondere voorleesactiviteiten plaats voor vaders en hun gezinnen. Wij hopen natuurlijk dat deze initiatieven worden voortgezet en dat dit genereert in blijvende aandacht voor het voorlezen door vaders. meer»

Winnaar verhalenwedstrijd bekend!

Bert van der Kolk uit Brunssum is de winnaar van de Vaders Voor Lezen verhalenwedstrijd. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens heeft zijn verhaal gekozen uit alle inzendingen en zal het bewerken tot een uniek voorleesverhaal. meer»

Vaderweek

Vaderweek

In de week van 16 tot en met 22 november staat voorlezen door (groot)vaders centraal: het is Vaderweek! De campagne Vaders Voor Lezen roept deze week vaders op verschillende manieren vaders op om meer voor te lezen. meer»

Bekende vaders scoren met voorlezen

Bekende vaders scoren met voorlezen

Vanmiddag speelde het Vaders Voor Lezen elftal, met daarin onder anderen Ruben Nicolai, Beau van Erven Dorens en Leo Blokhuis een heel speciale voetbalwedstrijd met kinderen van supervoorlezers. Bij ieder doelpunt, time out en overtreding werd voorgelezen door elftalleden Job Cohen en Bram van der Vlugt.

meer»

Verzin een Voorleesverhaal!

Verzin een Voorleesverhaal!

Veel vaders verzinnen verhalen om aan hun kinderen te vertellen. Doe jij dat ook? Neem jouw verhaal dan op met je mobieltje en mail het ons. De bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens maakt van het beste verhaal een echt officieel voorleesverhaal! Inzenden kan tot 30 oktober 2015, dus mail ons nu je verhaal. Lees meer »

Is jouw vader een supervoorlezer?

Is jouw vader een supervoorlezer?

Wil jij…

Een warming-up van een Ajax-trainer?
Voetballen op Ajax sportcomplex de Toekomst?
Tegen bekende vaders spelen?

En ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Bewijs dan dat jouw vader* een supervoorlezer is en voetbal mee!

(*of stiefvader, oom, buurman, opa, grote broer….)

meer»

Volledige selectie elftal bekend

Volledige selectie elftal bekend

Op 9 april zijn in de Amsterdam ArenA alle namen van het Vaders Voor Lezen-elftal bekendgemaakt. De volledige selectie bestaat uit Bram van der Vlugt, Job Cohen, Ronald Giphart, Leo Blokhuis, Beau Van Erven Dorens, Jeffrey Spalburg, Dennis van der Geest, Thomas Berge, Eric Corton, Ruben Nicolai en Bastiaan Ragas.
meer»

Scoren met voorlezen

Scoren met voorlezen

Het bedrijvenelftal van Vaders Voor Lezen is momenteel aan het scoren met voorlezen! Deze maand ontvingen de bedrijven een speciaal scorebord, waarop de vaders van 7 september tot 7 oktober 2015 hun voorleesscore bijhouden.

 

meer»

Bedrijven aan de slag in de

Bedrijven aan de slag in de
Op 7 september gaat de Week van de Alfabetisering weer van start. Vorig jaar zijn we met het elftal CEO’s gestart met de voorleesservice op de raffinaderij van BP. Er worden weer veel activiteiten door het hele land georganiseerd om het belang van lezen en schrijven onder de aandacht te brengen. Zo ook door bedrijven en zo ook rondom Vaders Voor Lezen. meer»

Vaderdagtrofee voor Vaders Voor Lezen

Vaderdagtrofee voor Vaders Voor Lezen

Vaders Voor Lezen is zeer verheugd te vermelden dat de jury van de Vaderdagtrofee m/v tijdens het zevende Vaderschapssymposium de vaderdagtrofee 2015 heeft toegekend aan de campagne Vaders Voor Lezen. Gerlien van Dalen, voorzitter van de Leescoalitie, nam de trofee op het symposium in ontvangst. meer»