Jaar van het voorlezen
 

Bedrijven aan de slag in de

Op 7 september gaat de Week van de Alfabetisering weer van start. Vorig jaar zijn we met het elftal CEO’s gestart met de voorleesservice op de raffinaderij van BP. Er worden weer veel activiteiten door het hele land georganiseerd om het belang van lezen en schrijven onder de aandacht te brengen. Zo ook door bedrijven en zo ook rondom Vaders Voor Lezen. Schermafbeelding 2015-08-26 om 10.51.19Hieronder volgen enkele voorbeelden van activiteiten, los van het aanmoedigen van de vaders om meer voor te lezen in het algemeen.

T-Mobile start met de voorleesservice

Op de bedrijvendag van de week op 11 september zal T-Mobile het startsein geven voor de voorleesservice van Vaders Voor Lezen.

Nominaties door wethouders in regio Drechtsteden

In de regio Drechtsteden gaan wethouders van een aantal gemeenten in de week bedrijven nomineren voor de voorleesservice van Vaders Voor Lezen. Zij volgen daarin een reeks van nominaties op. Zie hier enkele voorbeelden.

Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht start met de voorleesservice

De schrijfster van het boekje zal weer komen voorlezen uit “Papa gaat naar het ziekenhuis.”

UWV gaat weer voorlezen op basisscholen

Net als afgelopen NL DOET, gaan medewerkers van het UWV weer voorlezen op verschillende basisscholen in het land.

 Presikhaaf Bedrijven organiseert activiteiten rondom Vaders Voor Lezen

Presikhaaf Bedrijven in Arnhem organiseert als deelnemer van de voorleesservice meerdere activiteiten. Op maandag een voorleesmarathon, dinsdag een workshop lezen en schrijven, woensdag woordspelletjes café, donderdag cultuurmarkt.
Op de website www.tijdvoortaal.nl lees je meer over alle activiteiten in het kader van de Week van de Alfabetisering.