Voorleesservice voor bedrijven

Wilt u met uw bedrijf bijdragen aan de leesopvoeding en geletterdheid van de kinderen van uw werknemers? Dat kan door u aan te melden voor de voorleesservice van Vaders Voor Lezen.

Vele bedrijven gingen u voor, waaronder BP. Florus Gravestein, onderhoudstechnicus op de raffinaderij van BP, is enthousiast: “Ik vond de campagne direct leuk en besloot mee te doen. Ik vind het fijn dat mijn werkgever het belang van taal en voorlezen onderstreept. Door het meer voorlezen thuis, ben ik ervan overtuigd dat het mijn dochter helpt met haar taalontwikkeling op school.”

JacquesVriensDigitaalVerhaal

Wat is de voorleesservice voor bedrijven?

  • U ontvangt iedere maand een speciaal geschreven (digitaal) voorleesverhaal voor uw collega’s.
  • U ontvangt promotiematerialen als posters en boekenleggers.
  • U ontvangt voorleestips.
  • We sparren graag met u over de interne promotie. We organiseren regelmatig acties waar u bij aan kunt sluiten.
  • Wij adviseren ook graag over een boekenkast op het bedrijf, zoals bij het elftal bedrijven.

Meedoen?!

Sinds de aftrap hebben zich meer dan 100 organisaties bij de voorleesservie aangesloten. Wilt u meer informatie over de Vaders Voor Lezen voorleesservice voor bedrijven? Wilt u meedoen? Neem dan contact op met Fleur Kaldenberg: fleur@lezenenschrijven.nl  of 06 508 15 687.

Voordelen voorleesservice

  • De voorleesservice voorziet uw bedrijf in de behoefte om een maatschappelijk project te starten met een relatief kleine tijdsinvestering.
  • Met de voorleesservice draagt u bij aan geletterdheid in Nederland. In gezinnen waar wordt voorgelezen, is de moeder in 65% en de vader in slechts 8% van de gevallen degene die dit meestal doet. Dat terwijl het vaderlijk leesvoorbeeld groot effect heeft op het leesgedrag van kinderen en met name jongens.
  • De voorleesservice voorziet de bij u werkende vaders in de behoefte om de ouder-kind band te versterken. Kinderen van betrokken vaders hebben een hoger IQ op elfjarige leeftijd dan kinderen van minder betrokken vaders.

Voorleeselftal met BP in de basis

opstelling bedrijven elftalTijdens de Week van de Alfabetisering 2014, vond op de raffinaderij van BP Nederland de spetterende aftrap plaats. Daarmee is een elftal directeuren van bedrijven als BP Nederland, ABN AMRO en Achmea gestart met de voorleesservice. Ze lieten hun voorlees- en voetbalkunsten horen en zien. De eerste elf bedrijven hebben ook een boekenkast, gevuld met voorleesboeken. Bekijk hier het verslag en het filmpje.

CEO BP Nederland: “Ik kan andere bedrijven aanraden om de voorleesservice ook te introduceren. Wij krijgen binnen BP zulke leuke reacties van vaders op de voorleesservice! Het wordt echt enorm gewaardeerd. Het zou mooi zijn als we met de voorleesservice een sneeuwbaleffect weten te bereiken: hoe meer vaders gaan voorlezen, hoe beter.” (Lees meer in MT Magazine)

Directiesecretaris Cogas: “De service, met name de boekenkast en de digitale verhalen, voorziet in een behoefte en heeft het onderwerp voorlezen prominent onder de aandacht gebracht.”

Activiteiten voorleesservice

Materialen en informatie

Doet u mee aan de Voorleesservice voor bedrijven van Vaders Voor Lezen? U kunt hier promotiematerialen downloaden.