Jaar van het voorlezen
 

Voorleesservice nu ook in ziekenhuizen van start

Vandaag gaat de voorleesservice van Vaders Voor Lezen ook in het AMC en in een aantal andere ziekenhuizen in Nederland van start. Ziekenhuizen die meedoen aan de voorleesservice ontvangen iedere maand een digitaal voorleesverhaal om te verspreiden onder hun personeel.

Schermafbeelding 2015-06-01 om 13.36.45In het AMC doet John Buijsman de aftrap van de voorleesservice. De aftrap vindt tegelijkertijd plaats met de lancering van het nieuwe prentenboek Papa gaat naar het ziekenhuis, dat John Buijsman zal voorlezen aan een groep peuters en kleuters. Papa gaat naar het ziekenhuis bereidt kinderen voor op de ziekenhuisopname van papa (of mama, het boek verschijnt ook als Mama gaat naar het ziekenhuis) en geeft antwoord op vragen als Waar is papa (of mama) eigenlijk? Waarom moet hij naar het ziekenhuis? Wanneer komt hij weer thuis? Het prentenboek biedt ouders een basis om hun verhaal te vertellen aan peuters en kleuters en is een steuntje in de rug tijdens een spannende periode.

Ook het AMC vindt voorlezen en het geven van goede voorlichting belangrijk. Jeannette Konings, sectiehoofd pedagogische zorg van het AMC, benadrukt dat zij erg blij is met dit voorleesboek: “Het is weer een nieuwe manier om ouders en kinderen te helpen bij dit moeilijke onderwerp. Het AMC waardeert dit gebaar en onderstreept het belang van goede voorlichting aan kinderen van patiënten”.

De Leescoalitie ondersteunt dit initiatief en benadrukt het belang van voorlezen via de voorleesservice van Vaders Voor Lezen die op 1 juni ook in het AMC start.