Jaar van het voorlezen
 

Vaders Voorlezen aanwezig bij festival Het Hoofdgerecht​

Het is bijna Vaderdag en dat betekent dat we met Vaders Voor Lezen de vaders weer duidelijk maken dat ze niet bepaald voor spek en bonen voorlezen! Zo ook een week voor Vaderdag op festival het Hoofdgerecht in Amsterdam. Daar was Vaders Voor Lezen opgenomen in het kinderprogramma.

Op het food festival kregen 20 geworven vaders in voetbaltenue tijdens de voorleescontest een heerlijk voorleesmenu voorgeschoteld. En met succes! De vaders hadden er wel degelijk kaas van gegeten en de boeken werden door de vaders verslonden! De competitieve vaders gebruikten stemmetjes en gebaren als tactiek, gingen tussen de kinderen op de kleedjes zitten of maakten nog een samenvatting van het verhaal. De uitsmijter: Na hard gejuich en geschreeuw werd de beste vader beloond met een voorleesboek en een heerlijke vleesproeverij op het festival.

En de moeders? Die mochten met de kinderen een Vaderdagcadeau knutselen in onze speciale knutselbus. Samen maakten ze een voorleesverhaaltje compleet vol illustraties om op Vaderdag aan papa te cadeau te kunnen geven.