Jaar van het voorlezen
 

Bekende vaders scoren met voorlezen

Vanmiddag speelde het Vaders Voor Lezen elftal, met daarin onder anderen Ruben Nicolai, Beau van Erven Dorens en Leo Blokhuis een heel speciale voetbalwedstrijd met kinderen van supervoorlezers. Bij ieder doelpunt, time out en overtreding werd voorgelezen door elftalleden Job Cohen en Bram van der Vlugt.

Leo Blokhuis, Heini Otto, Ruben Nicolai en Beau va Erven Dorens voetballen met kinderen

Leo Blokhuis, Heini Otto, Ruben Nicolai en Beau van Erven Dorens voetballen met kinderen

Met deze wedstrijd bracht het elftal bekende vaders het belang én plezier van voorlezen door vaders nogmaals onder de aandacht. De wedstrijd vond plaats bij Ajax sportcomplex de Toekomst, onder bezielende leiding van voetbaltrainers Heini Otto en René Stam.

Vaderweek

Bram van der Vlugt leest voor bij aanvang van de wedstrijd.

Bram van der Vlugt leest voor bij aanvang van de wedstrijd.

De voorleesvoetbalwedstrijd vormde de aftrap van de Vaderweek die morgen begint. Tijdens de Vaderweek, van 16 t/m 22 november, staat voorlezen – vooral door (groot)vaders – centraal. Vaders lezen namelijk minder voor dan moeders, terwijl hun leesvoorbeeld groot effect heeft op het leesgedrag van kinderen. De boekhandel geeft in de Vaderweek geheel in de Sinterklaassfeer een cadeautje weg: het Schoenboekje. Dit cadeautje bevat een prachtig voorleesverhaal van Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten.

’t Heerlijk Voorleesavondje

In het kader van de Vaderweek vindt op donderdag 19 november ’t Heerlijk Voorleesavondje plaats. Tijdens ’t Heerlijk Voorleesavondje worden alle (groot)vaders in Nederland opgeroepen om hun (klein)kind minimaal 15 minuten voor te lezen en zo te ervaren hoe leuk dat is.