Jaar van het voorlezen
 

Winnaar verhalenwedstrijd bekend!

Bert van der Kolk uit Brunssum is de winnaar van de Vaders Voor Lezen verhalenwedstrijd. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens heeft zijn verhaal gekozen uit alle inzendingen en zal het bewerken tot een uniek voorleesverhaal.

Verzin een voorleesverhaal

De Vaders Voor Lezen verhalenwedstrijd werd georganiseerd om de zelfverzonnen verhalen die vaders bedenken extra onder de aandacht te brengen. De Leescoalitie riep in september/oktober alle vaders van Nederland op om hun eigen verzonnen verhaal op te nemen en in te sturen. Bert van der Kolk stuurde het verhaal De kusjessnoek in.

Jacques Vriens over De kusjessnoek: ´Bert bedacht een origineel, evenwichtig en toegankelijk verhaal, dat veel kinderen (en hun vaders) zullen kunnen waarderen.´

´t Heerlijk Voorleesavondje

Het Vaders Voor Lezen elftal roept (groot)vaders op om vanavond mee te doen aan ´t Heerlijk Voorleesavondje, via deze filmpjes. Tijdens ´t Heerlijk Voorleesavondje lezen zo veel mogelijk vaders in Nederland hun kind minimaal 15 minuten voor om zo te ervaren hoe leuk dat is.

Vaderweek

´t Heerlijk Voorleesavondje wordt gehouden in het kader van de Vaderweek die momenteel plaatsvindt. De boekhandel geeft in de Vaderweek geheel in de sinterklaassfeer een cadeautje weg: een Schoenboekje. Dit cadeautje bevat een prachtig voorleesverhaal van Jan Paul Schutten waarmee niet alleen vaders maar óók hun kinderen worden verblijd.