‘t Heerlijk Voorleesavondje: 19 november

Overal in Nederland

Sinterklaas is in het land, het is Vaderweek én woensdag 19 november is de Internationale Dag van de Man. Deze avond roept Vaders Voor Lezen alle vaders van Nederland op om hun baby, dreumes, peuter, kleuter of schoolkind minstens 15 minuten voor te lezen. Zo ervaren vaders hoe leuk het is om voor te lezen, en hoe leuk hun kinderen het vinden. ’t Heerlijk Voorleesavondje is een moment om vaders in Nederland in beweging te krijgen. Nadat ze één keer een Heerlijk Voorleesavondje hebben gehad, zullen ze vaker gaan en blijven voorlezen.

Thomas Berge bij KoffietijdUit onderzoek komt naar voren dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. Ruim een kwart van de ouders in Nederland leest helemaal niet voor. In gezinnen met belangstelling voor voorlezen, is de moeder in 65% en de vader in 8% van de gevallen degene die dit het vaakste doet. Vaders lezen verhoudingsgewijs het minst vaak voor. En dat terwijl een vaderlijk leesvoorbeeld een groot effect heeft op het leesgedrag van kinderen. Daarom roept de Leescoalitie alle vaders op 19 november op om tijd vrij te maken en voor te lezen, om dat daarna vaker te gaan doen.

De Internationale Dag van de Man heeft als thema: ‘Working together for men and boys’ waarbij één van de doelen is: ‘highlighting positive role models’. Hier sluit ’t Heerlijk Voorleesavondje bij aan om de vader als positief rolmodel neer te zetten door zijn kind voor te lezen.

 

Leo Blokhuis roept op tot voorlezenOok de vaders uit het Vaders Voor Lezen-elftal roept op om mee te doen aan ‘t Heerlijk Voorleesavondje. Bekijk bijvoorbeeld deze video-oproep van Leo Blokhuis en deze video-oproep van Ronald Giphart. Of Koffietijd, daar is vandaag Thomas Berge te gast. Ook op de radio hoor je vaders uit het elftal vertellen over ‘t Heerlijk Voorleesavondje.

 

 

 

Eric Corton BNRWe vragen alle vaders (en moeders) om op twitter of Facebook te laten zien dat ze meedoen aan ’t Heerlijk Voorleesavondje door berichten (en foto’s) te plaatsen met de hashtag #voorleesavondje, of een foto te posten op facebook.com/vadersvoorlezen. De leukste berichten maken kans op een voorleespakket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorleesavondje

Begindatum: 2014-11-19

Organisator: De Leescoalitie

Contactpersoon:Carlijn van Ravenstein

Website: http://www.vadersvoorlezen.nl