Lions d’ Egelantier lezen interactief voor

Alblasserdam

De Lions Alblasserwaard d’ Egelantier komen woensdag 9 september om 15.00 in de Speeltuinvereniging Kinderdijk in Alblasserdam voorlezen. Dit doen wij op een interactieve manier met de hulp van dramadocent Judith Pickard. Het is voor kinderen van van 6 tot 12 jaar. Natuurlijk zijn de jongere kinderen ook van harte welkom!

Nederland telt anderhalf miljoen volwassen laaggeletterden. Het gaat dus om zo´n een op de tien Nederlanders. Laaggeletterdheid komt voor in alle geledingen van de samenleving.

Laaggeletterden hebben vaak wel enige scholing gehad, maar kunnen onvoldoende lezen en schrijven om volwaardig mee te draaien in de maatschappij, thuis en op het werk. Zij kunnen hun probleem goed verbergen en doen dit vaak al jaren achtereen.

Laaggeletterdheid en Lions

Laaggeletterden worden tot nu toe onvoldoende bereikt. Dit is onaanvaardbaar en onwenselijk.
De Lions kunnen en willen een maatschappelijke bijdrage leveren en iedereen de kans geven om mee te doen in de maatschappij. Wij zetten laaggeletterdheid op de agenda door verbindingen te leggen met de lokale kennis- en infrastructuur, laaggeletterdheid herkennen en mensen doorverwijzen naar de juiste cursus.

Wij werken nauw samen met de Stichting Lezen & Schrijven (http://www.lezenenschrijven.nl/) en roepen iedereen op actief deel te nemen aan de Week van de Alfabetisering van 8 tot en met 13 september.

Begindatum: 2015-09-09

Begintijd: 15:00

Einddatum: 2015-09-09

Eindtijd: 17:00

Organisator: Lions Alblasserwaard d' Egelantier

Contactpersoon:Dimphi van Amen

Telefoon:0649048474

Website: http://www.speeltuinkinderdijk.nl/agenda-evenementen/