Jaar van het voorlezen
 

Voorleesontbijt 2015: bekende vaders lezen voor

Op woensdag 21 januari start de 12e editie van de Nationale Voorleesdagen. In heel Nederland begint de dag op peuterspeelzalen en scholen met het Nationale Voorleesontbijt, waarbij dit jaar naast  H.K.H. Prinses Laurentien vooral bekende vaders voorlezen. Natuurlijk komt ook het Vaders Voor Lezen-elftal in actie! logo_2015_NVD_HRBastiaan Ragas, Ronald Giphart, Beau van Erven Dorens, Leo Blokhuis, Eric Corton en Jeffrey Spalburg doen aan het ontbijt mee. Ook politici, waaronder minister Blok (Wonen en Rijksdienst), staatssecretaris Dekker (OCW) en Van Rijn (Volksgezondheid) gaan voorlezen.

Tijdens het Voorleesontbijt staan dit jaar de vaders centraal omdat zij doorgaans een stuk minder voorlezen dan moeders. De Nationale Voorleesdagen 2015 zijn van woensdag 21 januari t/m zaterdag 31 januari. Door het hele land doen peuterspeelzalen en scholen, bibliotheken en boekwinkels mee aan de Nationale Voorleesdagen. In dit overzicht zie je wat er allemaal gebeurt.

De Nationale Voorleesdagen

Boer Boris gaat naar zee

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Centraal tijdens de Voorleesdagen van dit jaar staat het boek Boer Boris gaat naar zee van schrijver Ted van Lieshout en Illustrator Philip Homan. Daarnaast selecteerde een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen nog negen andere prentenboeken voor de Prentenboek Top Tien voor peuters en kleuters. Tijdens de Voorleesdagen staan deze tien prentenboeken centraal.