Jaar van het voorlezen
 

’t Heerlijk Voorleesavondje

Leo Blokhuis, Eric Corton en Thomas Berge roepen op tot voorlezen tijdens ’t Heerlijk Voorleesavondje! Op woensdag 19 november is het Vaderweek, Sinterklaas is in het land en het is de Internationale Dag van de Man. Daarom roept het Vaders Voor Lezen-elftal (groot)vaders massaal op om mee te doen aan ’t Heerlijk Voorleesavondje. Tijdens ’t Heerlijk Voorleesavondje lezen vaders hun kind minimaal 15 minuten voor. 

Leo Blokhuis roept op tot voorlezenLeo Blokhuis en Ronald Giphart namen een video-oproep op, waarin zij vaders van Nederland vragen om op tijd thuis te zijn vanavond, om te kunnen voorlezen. Ook Bram van der Vlugt raadt alle vaders van Nederland aan vanavond minimaal 15 minuten voor te lezen tijdens ‘t Heerlijk Voorleesavondje. Thomas Berge is vandaag te gast bij Koffietijd, en Eric Corton en Bastiaan Ragas roepen vaders via de radio op om mee te doen.

 

 

‘t Heerlijk Voorleesavondje vindt plaats tijdens Vaderweek. Vaderweek is onderdeel van de campagne Vaders Voor Lezen, waarmee de Leescoalitie (groot)vaders wil stimuleren meer (voor) te lezen. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Een voorlezende (groot)vader heeft veel effect op het leesgedrag van kinderen.

In diverse media was aandacht voor Vaders Voor Lezen, Vaderweek, het Schoenboekje, ’t Heerlijk Voorleesavondje, Internationale Dag van de Man deze ochtend:

Eric Corton BNRBNR Nieuwsradio met Eric Corton

RTV NH met Bastiaan Ragas (vanaf 11.20)

Koffietijd met Thomas Berge (bij de opening en vanaf minuut 38.30)

Column van Marjolijn van den Berg voor Loodmagazine

Cartoon op Mest Magazine

Thomas Berge bij Koffietijd