Jaar van het voorlezen
 

Nominatie Movisie Participatieprijs

Vandaag is bekend gemaakt dat Vaders Voor Lezen meedingt naar de Movisie Participatieprijs 2014! Samen met 17 andere projecten is Vaders Voor Lezen genomineerd voor deze prijs, voor het project dat het beste regelt dat mensen werk, zorg, huishouden, vrijwilligerswerk en andere activiteiten op een prettige en haalbare manier kunnen blijven combineren. hetnieuweverdelenVolgens de jury “zijn al deze projecten [...] inspirerende en vernieuwende aanpakken van dit ‘nieuwe verdelen’ in de Participatiemaatschappij.” Op 29 januari bepaalt de vakjury samen met het publiek welke projecten in de prijzen vallen.

Voor de derde Movisie Participatieprijs werden 62 projecten aangemeld. De jury heeft op basis van de criteria 18 projecten genomineerd, die op de site van Movisie staan genoemd. Vaders Voor Lezen is een van deze initiatieven. De projecten lopen uiteen van een Platform voor Alledaagse klussen tot een project voor moeders in de Schilderwijk: zeer divers!

Winnaar van de Movisie Participatieprijs wordt een klein of groot project dat traditionele rolpatronen doorbreekt en dat man en vrouw de ruimte biedt om loopbaanontwikkeling en zorg op een realistische manier te combineren. Het kan een project zijn dat de rol van mannen in de opvoeding en zorg hoog op de agenda zet of dat mensen ontlast en meer ruimte geeft voor een eerlijke en haalbare taakverdeling, betaald of in ruilsystemen. Zowel actieve burgers, maatschappelijke organisaties en professionals, sociale firma’s, buurtondernemingen, bedrijven en gemeenten konden initiatieven voor ‘het nieuwe verdelen indienen. In totaal werden 62 projecten ingediend.

De jury bepaalt welke projecten van de 18 nominaties de prijzen gaan ontvangen. Ook is er voor de tweede keer de publieksprijs. Vanaf half december kan iedereen via www.facebook.com/participatieprijs stemmen op zijn of haar favoriete project.