Jaar van het voorlezen
 

Van 17 t/m 23 november is het Vaderweek!

In de week van 17 t/m 23 november staat voorlezen door (groot)vaders centraal: het is Vaderweek! De campagne Vaders Voor Lezen roept deze week vaders op verschillende manieren vaders op om meer voor te lezen.

Schoenboekje Vaderweek

Schoenboekje: een voorleesboekcadeau bij aankoop van een boek
Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek geeft de boekhandel geheel in de sinterklaassfeer een bijzonder effectief cadeautje aan vaders die een boek kopen: Het Schoenboekje – een prachtig voorleesverhaal van Jacques Vriens waarmee niet alleen vaders maar óók hun kinderen worden verblijd.

 

 

 

 

 

 

Voorleescursus van de Bibliotheek

Gratis online Voorleescursus via de bibliotheek: leerzaam en leuk
Vanaf 17 november kunnen vaders de leerzame en leuke Voorleescursus krijgen via bibliotheek.nl. In de online cursus krijgen vaders – en iedereen die het maximale uit voorlezen aan kinderen wil halen – tips om van voorlezen en geweldige ervaring te maken. De cursus helpt bij het kiezen van de juiste boeken en legt bijvoorbeeld uit hoe vaak en hoe lang je het beste kunt voorlezen.

 

 

 

 

 

Voorleesavondje

19 november – ’t Heerlijk Voorleesavondje
Sinterklaas is in het land, het is Vaderweek én woensdag 19 november is de Internationale Dag van de Man. Deze avond roept Vaders Voor Lezen alle vaders van Nederland op om hun baby, dreumes, peuter, kleuter of schoolkind minstens 15 minuten voor te lezen. Zo ervaren vaders hoe leuk het is om voor te lezen, en hoe leuk hun kinderen het vinden. ’t Heerlijk Voorleesavondje is een moment om vaders in Nederland in beweging te krijgen. Nadat ze één keer een Heerlijk Voorleesavondje hebben gehad, zullen ze vaker gaan en blijven voorlezen.

De Internationale Dag van de Man heeft als thema: ‘Working together for men and boys’ waarbij één van de doelen is: ‘highlighting positive role models’. Hier sluit ’t Heerlijk Voorleesavondje bij aan om de vader als positief rolmodel neer te zetten door zijn kind voor te lezen.

We vragen alle vaders (en moeders) om op twitter of Facebook te laten zien dat ze meedoen aan ’t Heerlijk Voorleesavondje door berichten (en foto’s) te plaatsen met de hashtag #voorleesavondje, of een foto te posten op facebook.com/vadersvoorlezen. De leukste berichten maken kans op een voorleespakket.