Jaar van het voorlezen
 

Bibliotheek Deventer winnaar Voorleesrecord 2014

Afgelopen weekend vonden in de bibliotheken van Emmen, Veendam en Waterland de laatste drie BoekStart Vader Voorleesrecords plaats. Deze bibliotheken wisten echter niet meer vaders op de been te krijgen dan de Bibliotheek Deventer.

In totaal vonden deze maand vijf BoekStart Vader Voorleesrecords plaats: in Deventer en Apeldoorn (video) las Leo Blokhuis op 13 september samen met de aanwezige vaders voor. Op 20 september deed Thomas Berge dit in de bibliotheken van Emmen en Veendam en op 21 september las Bram van der Vlugt voor in Bibliotheek Waterland in Purmerend.

Voorleesconvenant

De aanwezige vaders ondertekenden een convenant waarmee ze verklaarden vaker voor te lezen. In Deventer zetten 50 (groot)vaders een handtekening. Met dit aantal mag de Bibliotheek Deventer zich de winnaar van het BoekStart Vader Voorleesrecord 2014 noemen. Zie hier een item van Deventer TV over de recordpoging.

Nieuwe recordpogingen in 2015

Opvallend was dat de meeste vaders vergezeld werden door hun partner; er zaten veel moeders in de zaal. Ook tijdens het BoekStart Baby Voorleesrecord in 2013 viel al op dat er met name moeders met hun baby’s naar de bibliotheek gekomen waren. Wellicht vinden moeders hun weg naar de bibliotheek makkelijker dan vaders? De Leescoalitie is trots op de vaders die bij de recordpogingen aanwezig waren. Ook in 2015 blijft de Leescoalitie zich inzetten om meer vaders naar de bibliotheek te krijgen, onder andere door nieuwe recordpogingen te organiseren.

Drtv maakte een verslag van de uitreiking van de BoekStart Vader Voorleesrecord Bokaal in Deventer, dat je hier terug kunt zien.

Lees hier meer over de verschillende recordpogingen:

NRC Handelsblad

Dagblad van het Noorden (1 en 2)

De Stentor

Radio interview op Radio Noord (8.09 uur)

Noordhollands Dagblad