Jaar van het voorlezen
 

5 x BoekStart Vader Voorleesrecord

In september gaan zes bibliotheken met elkaar de strijd aan zoveel mogelijk vaders en hun baby’s en peuters in hun bibliotheek te ontvangen tijdens het BoekStart Vader Voorleesrecord.

BoekStart Vader Voorleesrecord Leo Blokhuis DeventerIn Nederland lezen vaders minder voor dan moeders. Uit onderzoek blijkt echter dat een vaderlijk leesvoorbeeld van grote invloed is op het (latere) leesgedrag van een kind. Om dit belang te onderstrepen en om te laten zien hoe leuk voorlezen is, organiseert De Leescoalitie samen met zes bibliotheken het BoekStart Vader Voorleesrecord. 

Aftrap 13 september met Leo Blokhuis

Op zaterdag 13 september zal Leo Blokhuis, een van de vaders uit het Vaders Voor Lezen-elftal, het spits afbijten in de bibliotheek Deventer (10:30 -11:30 uur). Vervolgens gaat hij die dag naar de bibliotheek Apeldoorn (15:30 -16:30 uur). Tijdens de recordpogingen krijgen alle vaders eerst een speed-voorleesworkshop, gegeven door schrijfster en beroepsvoorlezer Anke Kranendonk. Vervolgens zal Leo Blokhuis de recordpoging leiden. Samen met alle vaders die aanwezig zijn zal hij het babyboekje Piep is wakker voorlezen. Tegelijkertijd lezen de vaders het boekje aan hun kinderen voor. Alle vaders ondertekenen een voorleesconvenant waarmee zij verklaren voor te (blijven) lezen. Ook krijgen zij het babyboekje Piep is wakker cadeau.

Thomas Berge en Bram van der Vlugt

Daarna zullen vier nog bibliotheken dit goede voorbeeld volgen. Op 20 september zal Thomas Berge, ook uit het Vaders Voor Lezen-elftal, proberen het hoogste aantal aanwezige voorlezende vaders te behalen met recordpogingen in Veendam (11:30 -12:30 uur) en Emmen (14:30 – 15:30 uur). Op 21 september is er een recordpoging in Bibliotheek Waterland in Purmerend (12:00 – 13:00 uur) met Bram van der Vlugt. 

De bibliotheek met de meeste handtekeningen van vaders wint het BoekStart Vader Voorleesrecord. Op de website van de desbetreffende bibliotheken vind je meer informatie over de exacte tijden en aanmeldprocedures.

NBD Biblion

Het Boekstart Vader Voorleesrecord wordt mede mogelijk gemaakt door NBD Biblion.

Meer informatie

Lees hier meer over de records:

Deventer
Apeldoorn
Emmen
Veendam
Purmerend


BoekStart Vader Voorleesrecord Leo Blokhuis Apeldoorn
BoekStart Vader Voorleesrecord Thomas Berge Emmen

BoekStart Vader Voorleesrecord Thomas Berge Veendam

BoekStart Vader Voorleesrecord Bram van der Vlug Purmerend

 

 

 

BoekStart Vader Voorleesrecord Leo Blokhuis Deventer