Jaar van het voorlezen
 

Vaderdag = Voorleesdag!

Aanstaande zondag is het Vaderdag! En door het hele land én op internet worden hier voorleesinitiatieven aan gekoppeld. Wij zetten er een aantal uit het overweldigende aanbod op een rijtje.

In Utrecht grijpt wethouder – en vader Victor Everhardt Vaderdag aan als aanleiding om het belang van voorlezen en in het bijzonder het voorlezen door vaders te onderstrepen door zelf voor te lezen. Hij leest op vrijdagmiddag 13 juni voor. Lees hier meer.

Schermafbeelding 2014-06-12 om 11.15.49In de Spi!ts van woensdag 11 juni was te zien dat de Vaders uit het elftal voor voorlezen gaan op vaderdag. Beau van Erven Dorens gaf aan waarom hij vindt dat juist de vaders het voorleesdomein moeten claimen. Lees hier de Sp!ts van woensdag.

Op Leesfeest.nl is een special te lezen over bijzondere vaders in kinderboeken. De voltallige redactie vertelt hier welke boeken over vaders, of kinderboeken waarin vaders een belangrijke rol spelen tot hun favorieten behoren.

 

 

Schermafbeelding 2014-06-13 om 14.25.33

Ook op Leesplein een heleboel tips met boeken over vaders: zij maakten een selectie die zich niet alleen prima laatvoorlezen door vaders (en anderen), maar ook over vaders gaat of vanwege het onderwerp of de vorm vaders zal aanspreken. Stoere vaders, lieve vaders, grappige vaders, vaders die er niet zijn omdat ze ver weg werken, niet meer leven of… in de gevangenis zitten.

Zondag kun je voor een speciaal vaar- en voorleesavontuur naar Pampus afreizen, waar kinderboekenschrijver Arend van Dam en illustrator Alex de Wolf je meenemen Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen.

In Utrecht zijn er komende zondag in de Centrale Bibliotheek workshops voorlezen voor vaders en hun baby door Wapperkids! Wapperkids laat zien hoe je met gebaren het voorlezen nog veel leuker kan maken. Lees hier meer.

BoekStart heeft op Facebook een actie, waarbij je het boek Een dag met de dierengarage kunt winnen.

Schermafbeelding 2014-06-13 om 14.28.22Bij Boekhandel Heinen leest zaterdag (groot)vader Bard Bothe voor uit zijn boek Kleine Wolk (illustraties van Leonie Verbrugge). Dit boek geeft de waterkringloop weer aan de hand van belevenissen van Kleine Wolk.

Zondag 15 juni is Vaderdag en zaterdag 14 juni is in Bibliotheek Dommeldal VadersVoorLezendag. Tussen 11.00 en 14.00 uur lezen vaders voor in de 4 vestigingen van Bibliotheek Dommeldal.

Ook zijn vaders en kinderen meer dan welkom in het Laaktheater in Den Haag. Daar lezen Echte Mannen voor. Daarnaast zit de middag nog vol met andere activiteiten.

Kijk ook op de websites van je eigen lokale bibliotheek en boekhandel om te kijken welke activiteiten er plaats vinden op deze Vaderdag Voorleesdag!