Jaar van het voorlezen
 

Wereldboekendag

Op 23 april wordt in meer dan 100 landen Wereldboekendag gevierd. 23 april is een bijzondere dag: het is de sterfdag van auteurs William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso de la Vega. UNESCO heeft zodoende deze dag uitgeroepen tot Wereldboekendag.

Schermafbeelding 2014-04-23 om 09.01.33

Wereldboekendag is het moment bij uitstek om verhalen uit andere werelden te ontdekken en deze voor te lezen. Ontmoet andere culturen, dompel je onder in andere volkeren en landschappen en verrijk je met poëzie uit de vierwindstreken! Dat kan vandaag in een heleboel kinderboekwinkels in Nederland.

Zij vieren vandaag de eerste landelijke kinderboekwinkeldag. Vorig jaar is deze dag begonnen in kinderboekwinkel De Boekenwurm in Maastricht. Schrijvers en illustratoren vonden het zo leuk om in de kinderboekwinkel aanwezig te zijn en activiteiten met kinderen te doen dat er besloten is om de kinderboekwinkeldag dit jaar in heel Nederland te vieren. Het is een cadeautje van schrijvers en illustratoren voor de kinderboekwinkels: zij gaan op allerlei plekken door het hele land in de kinderboekhandels voorlezen.

Lees hier welke schrijver of illustrator waar voorleest.