Jaar van het voorlezen
 

Jacques Vriens geeft voorleesworkshop

Hoe maak je van een vlakke tekst een spannend verhaal? Wat is het ultieme voorleesboek? Kinderboekenambassadeur (en vader en grootvader) Jacques Vriens gaf in het kader van De Nationale Voorleesdagen op 30 januari een aantal Tweede Kamerleden een voorleesworkshop. 

Vriens039©chrisvanhouts

(c) Chris van Houts

Jacques Vriens gaf de Tweede Kamerleden eerst een aantal tips, voordat zij zelf een stukje gingen voorlezen. Zo vertelde hij dat je als je gaat voorlezen, daar altijd de tijd en de rust moet nemen. Ook sprak hij over het variëren in voorleestempo, ritme en het aanbrengen van kleur in je stemgebruik. Na de tips oefenden de Tweede Kamerleden direct met de verworven kennis: ze lazen leerlingen van basisschool Grote Beer uit Den Haag voor.

Roelof Bisschop (SGP), Pieter Omtzigt (CDA) en Arno Rutte (VVD) kregen ieder een 9 van oud-schoolmeester Jacques Vriens.

De Voorleesworkshop vond plaats in het kader van de 11e editie van De NationaleVoorleesdagen die woensdag 22 januari van start ging met Het Nationale Voorleesontbijt en de campagne Vaders Voor Lezen.

Radio 1 was bij de ochtend aanwezig en maakte een reportage, die hier terug te luisteren is.
Bekijk hier de foto’s van de workshop.